De bib en corona: vraag en antwoord

Is een bezoek aan de bib veilig?

De bibliotheek is een plaats waar alle generaties tegelijkertijd samenkomen. Door de opstelling van de rekken en de centrale uitleenbalie is het onmogelijk om elkaar niet te kruisen. We hanteren daarom nog steeds enkele voorzorgsmaatregelen:

• Mondmasker verplicht vanaf 6 jaar.
  • Aan de ingang van de bib vind je ontsmettingsmiddel voor je handen.
  • Voel je je niet goed of ben je ziek, blijf dan thuis.
  • Respecteer een afstand van 1,5 meter van andere bibbezoekers en -personeel.

Belevingsbib

Kan ik kranten lezen en koffie drinken in de bib?

De bib is opnieuw een plek om (cultuur) te beleven. We zijn dan ook blij dat alle faciliteiten terug geopend zijn!

Een overzicht:

• De leesplekken zijn terug geopend! Er gelden geen beperkingen meer.
  • Kinderen kunnen terug komen spelen in de speelhoek!
  • Scanner en kopieerapparaat zijn opnieuw beschikbaar.

Tijdens je bezoek gelden deze coronamaatregelen:

• Voel je je ziek? Blijf dan thuis.
  • Mondmasker verplicht vanaf 6 jaar.
  • Houd 1,5 m afstand van andere bezoekers.

Volg steeds de geafficheerde instructies of de aanwijzingen van de bibmedewerkers! Deze kunnen afwijken van wat hier staat, door recente wijzigingen in de voorschriften.

Dienstverlening met De Bus

Rijdt De Bus terug uit?

Ja, De Bus staat opnieuw in de kerkdorpen van Heist-op-den-Berg volgens nieuwe openingsuren.

Kan ik de internetcomputers in de bib gebruiken?

Tijdens de openingsuren kan je een internetcomputer reserveren voor maximum 2 uur (zoals vroeger). Alle internetcomputers (4) zijn terug geopend.

Wie Open+-gebruiker is, kan ook tijdens Open+-uren aan de internetpc's terecht. Klik hier voor meer info over Open+.

Openingsuren

Wanneer is de bib open?

Er gelden geen speciale coronaopeningsuren. Je hoeft ook niet op afspraak te komen.

Open+

Welke coronamaatregelen gelden er tijdens Open+?

Wie tijdens Open+ de bib bezoekt, houdt zich aan dezelfde maatregelen als tijdens een 'normaal' bibbezoek.

Materialen opzoeken

Kan ik de beschikbaarheid van een materiaal opzoeken in de bib?

Ja, dat kan op de cataloguscomputers. Je kan ook de beschikbaarheid en locatie van de door jou gewenste materialen op voorhand opzoeken via de website.

Uitlenen

Hoeveel materialen kan ik ontlenen en voor hoelang?

Hiervoor gelden de normale regels:

Je kan maximaal 15 materialen per lidkaart lenen. De leentermijn bedraagt 4 weken.

Openstaande rekening

Kan ik boetes en lidgeld betalen?

Ja. Je kan tijdens je volgende bibliotheekbezoek openstaande schulden (boetes en lidgeld) betalen aan onze betaalautomaat. Je kan zowel contactloos, digitaal als cash betalen. Desinfectiemiddelen staan ter beschikking.

Hoe kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een vraag die hier niet tussen staat? Contacteer ons dan via bibliotheek@heist-op-den-berg.be  of  015 24 57 44, of  spreek een medewerker aan als je naar de bib komt.