Natuurfotograaf Vincent Munier en avonturier Sylvain Tesson gaan in Tibet op zoek naar de sneeuwluipaard.
Extra onderwerp
Adelbergfilms
Titel
The velvet queen
Regisseur
Vincent Munier Sylvain Tesson
Muziek
Warren Ellis 1965- Nick Cave 1957-
Taal
Frans
Uitgever
Periscoop, 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
92 min
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083187268

Besprekingen

Het Tibetaans Hoogland (hoogte gemiddeld 4.500 meter) is het leefgebied van talloze bijzondere diersoorten, van de wilde yak tot de Tibetaanse blauwe beer. Natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver-beroepsavonturier Sylvain Tesson trekken wekenlang te voet door de hoogvlakte, op zoek naar de uiterst schuwe sneeuwluipaard. Munier bezocht het gebied al meerdere malen zonder het zeldzame roofdier ooit te zien. De sneeuwluipaard zelf, een ware meester in de camouflage, heeft de heren allang in de smiezen en laat zich niet zomaar op de foto zetten. IMDb-score: 7,8/10.

Over Vincent Munier

Vincent Munier (Épinal, 14 april 1976) is een Franse natuurfotograaf. De ruige natuur van zijn geboortestreek de Vogezen is voor hem nog steeds een ideale werkomgeving.

Carrière

Munier begon op zijn twaalfde met fotograferen. Na een niet afgemaakte agrarische opleiding werkte hij enige jaren bij de lokale krant L'Est-Republicain als persfotograaf. In deze tijd ontwikkelde hij zijn fotografiewerk, hetgeen in 2000 resulteerde in een belangrijke natuurfotoprijs: de Eric Hosking prijs van de BBC Wildlife competitie. Ook in 2001 en 2002 won hij die prijs. In de geschiedenis van deze fotowedstrijd is dat nooit eerder voorgekomen. Vele andere fotoprijzen volgden. De Vogezen bleven voor hem een belangrijk werkgebied. Daarnaast maakte hij reizen naar Fins Lapland, Hokkaido in Japan, het Bale-gebergte in Ethiopië, Kamtsjatka in Oost-Rusland en arctisch Canada.

De Franse fotograaf maakte zijn entree i…Lees verder op Wikipedia