Boek
Nederlands
Journalistieke reportages over het leven in Rusland.
Titel
De correspondent
Auteur
Pieter Waterdrinker 1961-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
291 p.
ISBN
9789044654820 (paperback)

Besprekingen

Autobiografische, journalistieke reportages van Pieter Waterdrinker, die een kwart eeuw lang, tot de Russische invasie in Oekraïne, in Rusland woonde. Hij beschrijft zijn voortdurende reizen door het Russische rijk, zijn worsteling tussen journalistiek en literatuur, zijn overpeinzingen over de onvolkomenheid van de liefde en het menselijk tekort in nachtclubs en bordelen. Voor het eerst vertelt hij hoe de Russische geheime dienst op Rhodos een poging deed om hem te werven. Vlot en toegankelijk geschreven. Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver en journalist. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Pieter Waterdrinker

CC BY 3.0 - Foto van/door Julia Klotchkova

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 17 oktober 1961) is een Nederlandse schrijver en journalist. Waterdrinker is geboren als Pieter Arie Johannes van der Sloot, Waterdrinker is de achternaam van zijn moeder die hij later officieel aannam.

Biografie

Waterdrinker groeide op in een familiehotel in Zandvoort. Hij studeerde Russisch, Frans en Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, woonde daarna lange tijd op de Canarische Eilanden en werkte als journalist voor onder meer De Telegraaf, de VPRO en Vrij Nederland. In 1996 vestigde de auteur zich in Rusland, waar hij in hoog tempo onder de achternaam van zijn moeder zijn boeken begon te publiceren die opvielen door de on-Nederlandse thematiek en toon.

Waterdrinker woont al twintig jaar samen met de Russische filologe en kookboekenschrijfster Julia Klotchkova. Hij woonde afwisselend in Moskou en Sint-Petersburg en vestigde zich na de inval van Rusland i…Lees verder op Wikipedia