Boek
Nederlands

De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten

+1
De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten
×
De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten

De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten

Sinds 2015 wonen dichters de uitvaart bij van mensen die in Leuven eenzaam worden begraven of uitgestrooid. Ze schrijven een persoonlijk gedicht voor de gestorvene en dragen dat voor op de begraafplaats bij de kist of de urne. Zo is er toch iemand aanwezig wanneer de overledene zijn laatste rustplaats krijgt.
Als coördinator van De Eenzame Uitvaart in Leuven ging Peter Mangel Schots al derti
Titel
De eenzame uitvaart : verhalen om niet te vergeten
Auteur
Peter Mangel Schots
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2023
207 p.
ISBN
9789464759914 (hardback)

Over Peter Mangel Schots

Peter Mangel Schots is het pseudoniem van Peter Mangelschots (Lier, 30 oktober 1972), een Nederlandstalige Belgische schrijver, dichter en publicist.

Peter Mangelschots groeide op in Heist-op-den-Berg. Sinds 1990 woont en werkt hij in Leuven. Hij is freelance medewerker van onder meer Knack, Knack Weekend, Sport/Voetbalmagazine en productiehuis deMensen. Als docent geeft hij les in creatief schrijven aan de Podiumacademie Lier en bij Wisper.

In 2016 maakte Peter Mangel Schots zijn poëziedebuut met de dichtbundel We zijn er nog allemaal, waarin liefde, oorlog en overlevingsdrang centraal staan.

In Leuven is hij sinds 2015 coördinator van De Eenzame Uitvaart, een literair-maatschappelijk initiatief waarbij een passend gedicht wordt geschreven en voorgedragen bij de uitvaart van eenzame overledenen.

Bibliografie