E-boek
Nederlands

Het laatste voorjaar

Minke Douwesz (auteur)

Het laatste voorjaar

Genre:
Verlies en verandering kenmerken het leven, maar soms is het iets te veel. Ese Jelles, lerares Duits, besluit van de ene dag op de andere haar baan op te zeggen en op de fiets te stappen, weg van huis, met een hoofd vol malende gedachten. Behalve de dood van haar geliefde Martie zijn de onstuitbare en zinloze onderwijsvernieuwingen op haar school een aanleiding voor deze plotselinge stap. Naarmate
Titel
Het laatste voorjaar
Auteur
Minke Douwesz
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2023
1 digitaal bestand
ISBN
9789028230033
CloudLibrary
amt6osg9

Over Minke Douwesz

Minke Douwesz (pseudoniem van Greet Kuipers; 1962 is een Nederlandse schrijfster en psychiater.

Ze is in Tilburg werkzaam als psychiater en psychoanalytisch psychotherapeut. Douwesz doet onderzoek naar mentalisation based treatment bij eetstoornissen, een in Groot-Brittannië ontwikkelde behandelingsmethode.

Bibliografie

  • 2003: Strikt (roman), Uitgeverij Van Oorschot.
  • 2009: Weg (roman), Uitgeverij Van Oorschot. Voor deze roman ontving zij de Opzij Literatuurprijs in 2009 en de Anna Bijns Prijs voor proza in 2012.
  • 2023: Het laatste voorjaar (roman), Uitgeverij Van Oorschot.

De boeken van Douwesz staan wel bekend als lesbische boeken. Haar schrijfstijl, in een recensie omschreven als "nauwgezet, (hyper)realistisch, ‘volledig’", roept bij sommige critici een vergelijking op met "Het Bureau" van J.J. Voskuil en "De harde kern" van Frida Vogels op.

Lees verder op Wikipedia