Een sterfgeval dwingt een Engelse familie terug te keren van de vakantie in Alcupulco, maar Neil gaat niet mee en is iets anders van plan.
Onderwerp
Familie
Extra onderwerp
3 sterren (Knack)
Titel
Sundown
Regisseur
Michel Franco
Acteur
Tim Roth Charlotte Gainsbourg
Taal
Meertalig, Engels, Spaans
Uitgever
Imagine, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
83 min.
Aantekening
Engels en Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941853
mooov

Besprekingen

Een rijke Engelse familie geniet van een luxueuze vakantie in Acapulco wanneer het nieuws van een sterfgeval hen dwingt met spoed terug te keren naar Londen. Als ze bijna aan boord van het vliegtuig gaan, meldt Neil doodleuk dat hij zijn paspoort in zijn hotelkamer is vergeten. Op de terugweg van de luchthaven vraagt hij de taxichauffeur om hem af te zetten aan een bescheiden "pension" in Acapulco... IMDb score: 6,5/10.

Over Michel Franco

CC BY 3.0 - Foto van/door NotimexTV

Michel Franco (Mexico City, 1979) is een Mexicaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Michel Franco werd in 1979 geboren in Mexico City en startte met het maken van kortfilms in 2001 na het beëindigen van zijn studies in de media. Zijn eerst kortfilm Cuando sea grande werd gemaakt voor een anticorruptiecampagne en werd vertoond in 500 bioscopen in Mexico. In 2003 volgde de korte film Entre dos die hij schreef, regisseerde en produceerde en die verscheidene prijzen behaalde. Zijn eerste langspeelfilm Daniel y Ana werd in 2009 op het filmfestival van Cannes genomineerd voor de Caméra d'or. Franco’s tweede film Después de Lucía uit 2012 werd bekroond op enkele internationale filmfestivals zoals Cannes, Chicago, Havana en San Sebastian. De film Chronic werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival van Cannes 2015.

Filmograf…Lees verder op Wikipedia