E-boek
Nederlands

Vrijheid veiligheid

Mark Elchardus (auteur), Koen Lemmens (inleider)

De voorbije dertig jaar evolueerden we van een samenleving waarin het verschil tussen vrijheid en onvrijheid van fundamenteel belang was, naar een samenleving waarin het verschil tussen veilig en onveilig voorop staat.

Het streven naar vrijheid verdeelde ons. Conservatieven en progressieven hebben verschillende opvattingen over wat echte vrijheid inhoudt. Vandaag verdeelt het streven naar

Titel
Vrijheid veiligheid
Auteur
Mark Elchardus
Inleider
Koen Lemmens
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ertsberg B.V., 2023
1 digitaal bestand
ISBN
9789464369977
CloudLibrary
amt6owz9

Andere formaten:

Over Mark Elchardus

Mark Elchardus (Sint-Truiden, 28 november 1946) is een Belgisch hoogleraar sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel.

Loopbaan

Elchardus was in de periode 1966-1967 als student actief in Gentse afdeling van de gelijknamige Nederlandse links-anarchistische Provo-beweging. In 1968 ging hij sociologie studeren aan de Vrije Universiteit Brussel.

Zijn onderzoek is gericht op de cultuursociologie en de sociologie van de tijdsordening. Hij kijkt daarbij naar de recente ontwikkelingen van opvattingen, houdingen en denkwijzen in uiteenlopende domeinen. De rol van het onderwijs en de media worden daarbij bestudeerd, evenals de gevolgen van dergelijke ontwikkelingen voor de politiek en het sociaal beleid. Elchardus publiceert veelvuldig over deze onderwerpen en wordt regelmatig gevraagd om in televisieprogramma's of kranten recente ontwikkelingen te duiden als commentator. Een bekende publicatie is het boek De Dramademocratie…Lees verder op Wikipedia