Boek
Nederlands

De diplomate

Lucy Fricke (auteur), Marten De Vries (vertaler)
Een Duitse diplomate in Istanbul raakt verstrikt in de problemen van een jonge Duitse Koerd en een Duitse journalist met de Turkse autoriteiten. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen persoonlijke betrokkenheid en intense eenzaamheid, en stuit op de grenzen van haar diplomatieke rol.
Extra onderwerp
3 sterren (Knack)
Titel
De diplomate
Auteur
Lucy Fricke 1974-
Vertaler
Marten De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Diplomatin
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2023
206 p.
ISBN
9789026364532 (paperback)

Besprekingen

Corps diplomatique

In deze jachtige roman van Lucy Fricke moet een Duitse diplomate spitsroeden lopen op het wereldtoneel. Niet altijd even subtiel, wel verslavend spannend.

De Duitse ambassadeur Friederike Andermann verveelt zich een beetje. Haar post in Montevideo geldt in diplomatieke kringen als een luilekkerjob. Lintjes doorknippen, recepties voor zakenlui organiseren, gestrande toeristen uit de nood helpen... Drukker wordt het niet in het vreedzame Uruguay.

Tot ze telefoon krijgt van Elke Büscher, uitgeefster van een toonaangevend Duits weekblad. Büschers dochter Tamara is vermist. Althans, ze heeft al een dag niks meer gepost op Instagram, voor influencers een eeuwigheid, en mevrouw Büscher eist dat Friederike meteen actie onderneemt. Het zal zo’n vaart wel niet lopen, denkt de ambassadeur, waarschijnlijk duikt het meisje binnenkort in een hostel met een gigantische kater op.

Dat blijkt een verkeerde inschatting, en na twee jaar ballingschap in Duitsla…Lees verder

Een roman over een Duitse diplomate die verwikkeld raakt in de problemen van twee Duitse burgers in Istanbul. Het verhaal volgt Friederike Andermann, een ervaren diplomate die na een misstap in Montevideo terugkeert naar Duitsland. Na twee jaar wordt ze uitgezonden naar Istanbul, waar haar professionele en persoonlijke leven verstrengeld raken door de problemen van een jonge Duitse Koerd en een Duitse journalist met de Turkse autoriteiten. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen persoonlijke betrokkenheid en intense eenzaamheid, en stuit op de grenzen van haar diplomatieke rol en haar eigen gevoelens. Meeslepend en toegankelijk geschreven. Lucy Fricke (Hamburg, 1974) is een Duitse schrijver. Ze studeerde aan het Deutsche Literaturinstitut Leipzig. Haar debuut verscheen in 2007. In 2010 richtte ze het lezersfestival HAM.LIT op. Daarnaast was ze jurylid voor diverse literaire prijzen en medeoprichter van PEN Berlin. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen…Lees verder