Boek
Nederlands

Aron en Aardappel

Josh Lacey (auteur), Momoko Abe (illustrator)
+1
Aron en Aardappel
×
Aron en Aardappel Aron en Aardappel
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Aron wil heel graag een huisdier, maar hij krijgt… een aardappel. Wat moet hij daar nu mee? Of kan ook een aardappel een leuk huisdier zijn? Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Aron en Aardappel
Auteur
Josh Lacey
Illustrator
Momoko Abe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The pet potato
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789025775711 (hardback)

Besprekingen

Een liefdevol en inclusief prentenboek over een onverwachte vriendschap en eindeloze fantasie. Aron wil niets liever dan een huisdier, maar zijn ouders zijn te druk, of te allergisch, of het huis is te klein. Op een dag krijgt hij een verrassing van papa: 'Alsjeblieft, een huisdier!' Maar het is... een aardappel. Eerst is Aron teleurgesteld, maar Aardappel blijkt toch leuker dan verwacht. Ze worden zelfs onafscheidelijk! Tot Aardappel beschimmelt, en Arons moeder hem weggooit. Maar kijk… wat piept daar voor klein groen scheutje uit de grond? 'Aron en Aardappel' is in een heldere stijl geschreven met korte zinnen, en bevat warme en vrolijke kleurenillustraties. Een herkenbaar boek voor alle ouders en kinderen vanaf ca. 4 jaar. Josh Lacey (Londen, 1968) schrijft boeken voor kinderen en volwassenen. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Aron en de aardappel

Aron is gek op dieren en wil graag een huisdier. Maar zijn ouders hebben voor alles een excuus: voor honden hebben ze het te druk, van katten gaat mama niezen, voor een konijn is de tuin te klein. En een giraf ... dat is helemaal onmogelijk! Toch blijft Aron smeken. Tot op een dag zijn papa een klein pakje geeft met een ... aardappel. Een aardappel-huisdier volgens papa, want die maakt graag grapjes. Eerst vindt Aron het maar gek, maar dan begint hij toch met Aardappel te spelen. Op de glijbaan, in de bibliotheek, in bad: overal mag Aardappel mee. Maar dan begint Aardappel te schimmelen en moeten ze hem begraven. Mama en papa vinden dat Aron goed voor Aardappel heeft gezorgd en dat hij klaar is voor een echt huisdier, zoals een hamster. Maar Aron wil dat niet. Hij wil zijn eigen aardappel-huisdier terug. Na een paar weken groeien er nieuwe aardappels uit zijn oude vriend en deelt hij de huisdieren uit aan al zijn buren en klasgenootjes. Want er is genoeg voor iedereen!Lees verder