Boek
Nederlands

Het eiland op z’n kop

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator), Wieffer, Mats (inleider)
+1
Het eiland op z’n kop
×
Het eiland op z’n kop Het eiland op z’n kop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De tante van Broekie heeft gevraagd of Koen en zijn vrienden willen invallen bij een groot toernooi, en dat willen ze wel! Maar het toernooi zit vol met profteams, en dat vindt FC Top toch wel spannend… Met zwart-witillustraties. AVI E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
AVI 7
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Het eiland op z’n kop
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Inleider
Wieffer, Mats
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2023
66 p. : ill.
ISBN
9789020648829 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk voetbalverhaal over Koen en zijn team FC Top. De tante van Broekie heeft gevraagd of FC Top naar Terschelling wil om in te vallen bij een groot toernooi. Daar hebben Koen en zijn vrienden wel oren naar. Maar het toernooi zit vol met profteams, een uitdaging die Koen en zijn vrienden in eerste instantie niet denken aan te kunnen… In vriendelijke en vlotte stijl geschreven. Met eenvoudige zwart-witillustraties. AVI E5. Vanaf ca. 8 jaar. Fred Diks (Hengelo, 1955) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur, leraar en sportverslaggever. Hij schreef meer dan veertig boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Koen Kampioen'.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen K…Lees verder op Wikipedia