Boek
Nederlands

Bot mes : thriller

Dieter Rogiers (auteur)
Een schrijver van doodsberichten heeft achtenveertig uur de tijd om de moordenaar van zijn dochter te vinden in de gevaarlijke chaos van het Brussel van de nabije toekomst.
Onderwerp
Brussel
Titel
Bot mes : thriller
Auteur
Dieter Rogiers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2023
158 p.
ISBN
9789464342024 (paperback)

Besprekingen

Een literaire thriller die zich afspeelt in het dystopische Brussel van de nabije toekomst. België is gesplitst. Brussel blijft achter als een verstoten kind, ten prooi gevallen aan vrijbuiters en lijkenpikkers. Voor het eerst in twintig jaar duikt een schrijver van doodsberichten die chaotische, gevaarlijke stad opnieuw in. Zijn dochter werd levenloos uit het kanaal gevist, en hij moet haar lichaam identificeren. Hij heeft 48 uur om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor haar dood, voordat de stad hem zo diep in het moeras sleurt dat ontsnappen onmogelijk wordt. Duister en beeldend geschreven. Voor de meer literaire thrillerlezer. Dieter Rogiers (1978) schrijft filmrecensies, korte verhalen en graphic novels. ‘Bot mes’ is zijn thrillerdebuut.

Over Dieter Rogiers

Dieter Rogiers (1978) is een Belgische auteur, scenarist en schrijver van stripverhalen. Hij maakte zijn debuut als thrillerauteur met "Bot mes" (2023, Uitgeverij Vrijdag). Daarvoor ontving hij op 28 oktober 2023 de Fred Braeckman Award voor het beste thrillerdebuut van het jaar.

Biografie

Dieter Rogiers groeide op in de Vlaamse stad Dilsen-Stokkem. Hij studeerde aan het RITCS in Brussel, waar hij in 2001 afstudeerde als scenarist.

De literaire carrière van Dieter Rogiers begon met kortverhalen. ‘De Neologist’ verscheen in de bundel ‘De Eerste Keer’, samen met werk van 9 andere beginnende schrijvers. Met ‘De Wraak van de Walgvogel’ won hij in 2007 de jaarlijkse kortverhalenwedstrijd van het Vlaamse maandblad Ché. In 2010 en 2011 schreef Dieter Rogiers het scenario van de graphic novel ‘Tunguska’, die een jaar lang elke week in Focus Knack te lezen was, met tekeningen van Stijn Felix.

Het verhaal ‘De parelvisser’ (2…Lees verder op Wikipedia