E-boek
Nederlands
In de lente arriveert Juliette, een negentienjarig Cubaans weesmeisje, bij haar oom Milliquet, cafébaas in een dorpje aan het Meer van Genève. Het meisje is jong en aantrekkelijk. De mensen beminnen, begeren, bevoogden en benijden haar; tegen haar wil richt ze ravages aan in de kleine dorpsgemeenschap. Als de zomer afloopt verdwijnt ze weer, in gezelschap van een mismaakte Italiaanse muzikant.
Onderwerp
Schoonheid
Titel
Schoonheid op aarde / Charles Ferdinand Ramuz ; vertaald en van een nawoord voorzien door Rokus Hofstede
Auteur
Charles-Ferdinand Ramuz 1878-1947
Vertaler
Rokus Hofstede
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La beauté sur la terre
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2023
1 digitaal bestand
ISBN
9789028230026
CloudLibrary
amfdmzz9

Andere formaten:

Over Charles-Ferdinand Ramuz

Charles-Ferdinand Ramuz (Cully, 24 september 1878 - Pully, 23 mei 1947) was een Zwitserse, Franstalige schrijver.

Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Lausanne. Van 1903 tot 1914 woonde hij in Parijs, waarna hij vanwege de Eerste Wereldoorlog weer terugkeerde naar zijn geboorteland. In 1927 werd hij bekroond met de Gottfried-Keller-Preis.

Een van zijn bekendste werken is het melodrama Histoire du Soldat, dat door Igor Stravinski op muziek is gezet.

Ramuz' op de spreektaal van Frans-Zwitserse boeren geënte schrijfstijl wekte de nodige weerstand in geletterde Parijse kringen. In 1926 namen voor- en tegenstanders van de schrijver stelling in een bundel essays met de titel Pour ou contre C. F. Ramuz. Op zijn beurt reageerde de schrijver in 1929 met de apologie Lettre à Bernard Grasset. Daarin stelt hij, tegenover het Schoolfrans dat in de meeste Franse romans de boventoon voert, zijn eigen taalvariant: het OpenluchtfransLees verder op Wikipedia