Boek
Nederlands

Kinderen van de ondergang

Adrian Tchaikovsky (auteur), Lia Belt (vertaler)
***Kinderen van de ondergang is het spectaculaire vervolg op Kinderen van de tijd, dat de Arthur C. Clarke-award won. Met deze serie schrijft Tchaikovsky een epos dat vele generaties, soorten en sterrenstelsels bevat.***

Duizenden jaren geleden lanceerde de mensheid een terravormingsprogramma
richting de sterren. Op de wereld die ze Nod noemden, ontdekten wetenschappers
buit
Titel
Kinderen van de ondergang
Auteur
Adrian Tchaikovsky
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
[Amsterdam]: Iceberg Books, 2023
477 p.
ISBN
9789083319643 (paperback)

Over Adrian Tchaikovsky

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Johan Jönsson (Julle)

Adrian Tchaikovsky (Lincolnshire, 1972) is een Engelse schrijver van sciencefiction- en fantasyverhalen. Hij won hiervoor onder meer een Arthur C. Clarke Award, een Hugo Award, een British Fantasy Award, een Sidewise Award en drie BSFA Awards. Hij heet officieel Adrian Czajkowski, maar zijn naam werd gestileerd voor de weergave ervan op zijn boeken.

Biografisch

Tchaikovsky studeerde zoölogie en psychologie aan de Universiteit van Reading. Hij ging daarna werken als jurist en bleef dat doen tot hij in 2018 voltijd schrijver werd. Zijn eerste boek Empire in Black and Gold verscheen in 2008. Dit gaat over een wereld waarin verschillende rassen mensen leven waarvan iedere soort ook eigenschappen heeft van een ander soort insect. Omdat het agressieve Wasp Empire aan het veroveren is geslagen, is niemand meer veilig. Dit bleek het begin van de Shadows of the Apt-serie, die tien delen zou duren.

Na het ver…Lees verder op Wikipedia