Voorleesweek - Lezers maak je samen

In november nodigt het duister buiten uit tot zeteltijd met een boek! En als je voorleest, is die zeteltijd ook nog eens een gezellige beleving die je samen kan delen.

Lezers maak je samen … met de bib! En lezen begint met voorlezen (maar daar eindigt het niet mee ...)

Voorleesweek hoofding

Voorleeskwartiertjes met Struis en Pluis

Voorleeskwartiertje met Pluis en Struis

Voorlezen is een gezellig momentje samen ... maar in deze periode blijven we best op afstand! De bib maakte daarom verschillende voorleesfilmpjes die je thuis kan bekijken. Neem je dekentje en de popcorn er alvast bij en zet je klaar voor een mooi verhaal!

 

Voorleestips in de bib

Boeken in de kijker

collage voorleestips

 

Tijdens de Voorleesweek zet de bib graag haar beste voorleesboeken in de kijker. De boeken zijn voor de gelegenheid 'versierd' met een 'Voorleesweekwikkel' en een feestelijke pluim. Kom ze ontdekken in de bib!

Hier vind je een overzicht per leeftijd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ken jij de luisterboeken al?

Een luisterboek heeft alleen maar voordelen:

  • Je hoeft niemand lastig te vallen om aan jou voor te lezen.
  • Het voorlezen gebeurt door professionals.
  • Tijdens het luisteren kun je: koken, strijken, autorijden, thuiswerken, of gewoon even je ogen sluiten en je helemaal laten meeslepen.
  • Het enige wat je nodig hebt is een cd- of dvd-speler, of een computer met cd-drive.

Je vindt de luisterboeken voor kinderen in onze jeugdafdeling, voor volwassenen in de afdeling Muziek en Beeld. Een bibmedewerker helpt je graag zoeken!

Je kan alle luisterboeken ook in onze catalogus bekijken:

 

Nóg meer voorlezen ...

Iedereen Leest

Voor mensen-met-een-voorleesfunctie, zoals leraren, bibmedewerkers, ouders, grootouders, jeugdwerkers, enz. richtte Iedereen Leest 2 webinars in: een Boekstart-webinar (doelpubliek 0 tot 3 jaar) op donderdag 19 november en een Voorleesweek-webinar (doelpubliek 3 tot 6 jaar) op woensdag 25 november. Inschrijven is gratis en kan via de website van Iedereen Leest!

Nog meer uitgebreide voorleestips vind je terug bij Iedereen Leest in handige lijstjes per leeftijd, van 0 tot 99. Ga naar voorleesweek.be.

En ook Iedereen Leest leest voor! Op hun facebookpagina livestreamen ze de hele week Voorleesfilmpjes van échte schrijvers, elke dag om 17 uur. Nadien kun je de filmpjes nog herbekijken, eveneens op de facebookpagina.

 

Voorlezen in je buurt

affiche kwb

KWB Heist-Centrum werkte een griezeltocht uit. Trek er met je bubbel op uit voor een winterse wandeling en bibber bij een bloedstollend verhaal! Hoe de wandeling in z'n werk gaat, kun je bekijken op het onderstaande filmpje.

Dit heb je nodig voor je wandeling: