IBL (Titel uit andere bib)

IBL

IBL staat voor Interbibliothecair Leenverkeer, en betekent dat je een boek kan laten overkomen uit een andere bib. Deze dienst kost €5,00.

Gedrukte materialen die niet tot de collectie van de bibliotheek van Heist-op-den-Berg behoren, kan de gebruiker aanvragen aan de balie.

Het aangevraagde werk wordt, indien mogelijk, uit een andere openbare bibliotheek overgebracht. Hiervoor betaalt de gebruiker bij ontlenen een vergoeding van €5,00 per aangevraagd item. Deze interbibliothecaire leendienst (IBL) geldt niet voor strips, naslagwerken, recente boeken en audiovisueel materiaal.

Als de aanvraag naar universitaire en andere wetenschappelijke bibliotheken of naar het buitenland mag worden doorgestuurd, zijn alle hieraan verbonden kosten ten laste van de aanvrager, ook indien de gebruiker het werk niet heeft opgehaald.

De uitleentermijn van een  IBL-materiaal bedraagt 4 weken en kan niet verlengd worden.

Vraag je IBL-materiaal aan aan de balie van onze bib!