Bibliotheek Heist-op-den-Berg

Dagleeskring De Dagvlinders

De Dagvlinders, een leeskring voor mensen met tijd overdag

De Dagvlinders komen vijf keer per jaar bijeen om een bijzonder boek te bespreken. Het zijn gezellige en leerrijke bijeenkomsten. In een leeskring ontdek je nieuwe genres, verneem je meer over de achtergrond bij romans en schrijvers en wissel je leestips uit. Je hoeft absoluut geen jarenlange leeservaring te hebben. Alles draait om het leesplezier. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek op dinsdagnamiddagen van 14 tot 16 uur. Tussen september en mei lees je 5 boeken en het leesjaar eindigt met een verrassende literaire afsluiter.

Data:

Dinsdagen 26 september, 28 november 2017, 16 januari, 6 maart en 24 april 2018.

Dinsdag 9 juni 2018: literaire afsluiter  (iedereen welkom). Als je onverwacht niet kan deelnemen, verwittig je de leeskringbegeleider.

Prijs:

Je deelname aan de leeskring is gratis als je lid bent van de bib

Leeslijst en verdere info

Werkwijze:

De bibliotheek voorziet 6 exemplaren van elk boek. Je leest een exemplaar samen met je leespartner. De duo’s worden op voorhand ingedeeld. De eerste lezer ontvangt het boek en brengt het terug rond de afgesproken datum. Dit mag ook via de inleverbus. De leeskringbegeleider verwittigt de tweede lezer (mail of telefoon) en zet het boek klaar. Bij het ontvangen/afhalen tekent de lezer de balielijst. De tweede lezer brengt het boek mee voor de bespreking. Als je niet naar de bijeenkomst kan komen, zorg je ervoor dat het boek in de week van de bespreking terug in de bib raakt.

Inlichtingen:

Dagleeskring de Dagvlinders

Tel. 015 24 57 44 of mail: etor@heist-op-den-berg.be (vraag naar Els Torfs)

Heb je alleen tijd 's avonds? Avondleeskring de Nachtraven

Tel. 015 24 57 44 of mail: bma@heist-op-den-berg.be (vraag naar Bart Marien)