Art@thebib: Onderwaterwereld: tussen literatuur en beeldende kunst!

gepost op: 1 juni 2017

"De zee is alles. Zij bestrijkt zeven tiende van de aardbol. Haar adem is zuiver en gezond. Zij vormt een wijdse woestijn, waar de mens nooit eenzaam is, want hij voelt het leven langs alle kanten beroeren." Jules Verne

In juni en juli kan je in de bibliotheek van Heist-op-den-Berg komen kijken naar een selectie van kunstwerken, die gemaakt werden door de jongeren van de Tekenacademie, afdeling Middelbare Graad, Beeldende Vorming (woensdag).

Ze namen dit schooljaar een duik in de literatuur en lieten zich inspireren door de roman Twintigduizend mijlen onder zee van Jules Verne. Ze bestudeerden zeemonsters, koralen, kwallen, duikboten, duikpakken, enzovoort. Met een variatie aan materialen en technieken waaronder oud papier, stiften, houtskool, plakkaatverf, oude offsetplaten, inkt en aquarel, leefden ze zich volop uit. Deze experimenten leverden een paar schitterende, expressieve resultaten op die in de maanden juni en juli tentoongesteld worden in de bib. Vooral doekjes in mixed media, kleiwerkjes en trekpoppen zullen de muren versieren.

Tijdens de opendeurdag in de Academie op zaterdag 17 juni 2017 kunnen ook de andere creaties bewonderd worden.

Info: Facebookpagina Beeldende Vorming - Academie Heist-op-den-Berg

Facebookevent: Onderwaterwereld: tussen literatuur en beeldende kunst

Wil jij ook graag exposeren? Contacteer Bart Mariën op 015 24 57 44 of bma@heist-op-den-berg.be

voordat ze op de site verschijnen.